снимка: “Текстилно рециклиране АДКомисията по Благоустройство и комунални дейности“ към Общински

...
снимка: “Текстилно рециклиране АДКомисията по Благоустройство и комунални дейности“ към Общински
Коментари Харесай

Ще поставят специални контейнери за изхвърляне на дрехи и обувки във Варна

снимка:  “Текстилно преработване ” АД

Комисията по „ Благоустройство и комунални действия “ към Общински съвет-Варна даде своето позитивно мнение за дейности по разделно събиране на боклуци от обувки и текстил. Това оповестиха от пресцентъра на съвета.

Съветниците от комисията разгледаха предложение от сдружението “Текстилно преработване ” АД за слагане на профилирани контейнери и създаване на система, която ще дава отговор както за събирането, по този начин и за преработването и оползотворяването на този вид боклуци.

Съдовете ще са обект на видеонаблюдение, като в тях ще има вградени сензори за автоматизирано отчитане равнището им на запълване. Според вносителите сензорите ще спомогнат за усъвършенстване на графика на обслужване и ще обезпечат регулярно обслужване на контейнерите.

Подобна система работи към този момент в 15 български града. Стана ясно, че организацията по оползотворяването на този вид боклуци ще отклони към 4% от битовите боклуци за депониране, включително облекла, домакински текстил, пердета, чанти и обувки. С въвеждането на разделното им събиране ще се даде превес на потреблението им за повторна приложимост посредством продажба и преработването им.

Предстоят дейности по детайлизиране на договорните връзки, както и разискване на точките за разполагане на съдовете, след което ще бъдат гласувани на съвещание на Общински съвет-Варна.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР